fbpx
MDH Uitgeverij

Een fantastische mijlpaal; het 25-jarig jubileum van onze trouwe collega Freek!  

Het is feest bij MDH Uitgeverij! Precies 25 jaar geleden trad onze creatieve en gezellige vormgever Freek namelijk bij ons in dienst. Al een kwart eeuw zorgt Freek, inmiddels samen met drie andere collega’s, voor een fraaie vormgeving voor alle projecten van MDH. In dit artikel stellen wij je voor aan deze kunstenaar op het gebied van ontwerpen en vertellen we je meer over zijn bijzondere jubileum!

Terug in de tijd

Twintig lentes jong was Freek, toen hij 25 jaar geleden bij MDH naar binnen stapte. Onze secretaresse Petra, die destijds nog bij een uitzendbureau werkzaam was, had onze creatieve geest op de vacature van MDH gewezen. Freek had voorheen zijn grafische vooropleiding en BBL afgerond en was werkzaam geweest bij etikettendrukkerij Montferland en Senefelder. Van het geld wat hij bij deze bedrijven verdiend had kocht hij een stijlvolle Opel Tigra; en of hij trots op die bak was!

Het was tijd geworden voor een nieuwe uitdaging. Na wat gebluf tijdens zijn sollicitatiegesprek ging Freek in het oude pand van MDH, boven restaurant Gringo’s in de Grutstraat te Doetinchem, van start als vormgever. Met een simpele computer maakte hij advertenties, welke destijds nog in de pre-press werden geprint, uitgesneden en handmatig met spuitlijm op de pagina van de krant werden gelijmd. De koerier bracht deze naar de lithograaf en vanaf daar ging de plaat naar de drukker.

In het begin was alles even wennen voor Freek, maar door de goede hulp van een collega werd hij al gauw wegwijs gemaakt. Freek nam de rol van deze collega over en werd al snel onmisbaar binnen het bedrijf.

Freek binnen MDH

Freek is een echte vindingrijke denker, een creatieve geest. Elk van onze mooie projecten is wel door de handen van vormgever Freek geweest. Hij houdt, zowel privé als in zijn werk, van het maken van mooie dingen en heeft écht van zijn hobby zijn werk gemaakt.

Samen met zijn drie directe collega’s vormt hij een hecht en sterk team. Freek en zijn collega’s voegen redactie, beeld en advertentie samen tot een gave krant of pakkende reclame-uiting. Met technische skills, maar ook met oog voor het kleinste detail, zorgt Freek voor de opvallendste en aantrekkelijkste projecten.

En vergis je niet; dat vormgeven is niet altijd even makkelijk. Gelukkig ziet Freek moeilijkheden als uitdagingen en puzzelt hij net zo lang door tot het beste resultaat is ontstaan.

Het meest trots is Freek op De Graafschapbode. In samenspraak met de bekende betaald voetbalclub een prachtig product, volledig in huisstijl van de club, opzetten; dat is iets waar Freek energie van krijgt.

Creatief, technisch en radiofreak

In zo’n 4500(!) werkdagen hebben wij Freek natuurlijk ontzettend goed mogen leren kennen. De Achterhoeker woont samen met zijn vrouw Barbara, twee zoons en trouwe viervoeter in het mooie Varsseveld. Hier speurt hij, samen met zijn oudste zoon, regelmatig het een en ander op met zijn metaaldetector. Ook zorgt hij, als commissielid van AOV Varsseveld, voor een stukje PR voor de Varsseveldse Volksfeesten; hier is hij natuurlijk de uitverkorene persoon voor!

In de wereld van golven en frequenties voelt Freek zich als een vis in het water. In zijn vrijetijd houdt Freek zich namelijk graag bezig met zendmasten, walkie talkies en piratenradio.  

En moeten wij een creatieveling opnoemen, dan is Freek de eerste die in ons opkomt. De mooiste kranten en advertenties worden door hem gemaakt; zonder kunstzinnige Freek geen exposure voor onze opdrachtgevers! Want zeg nou eerlijk, het belangrijkste van een krant of advertentie is hoe deze eruit ziet, toch? Onze creativiteit kent geen grenzen, maar wel de handtekening van Freek! 😉

Zijn jubileum vergeten?

Na al die jaren keiharde inzet zijn zilveren jubileum vergeten? Tuurlijk niet! Wel deden we vandaag alsof; pas in de middag pakten we uit.

Om 14:00 uur kwamen alle collega’s van MDH samen op de afdeling van Freek om, zonder ook maar een woord tegen Freek te zeggen, te beginnen met het versieren van de afdeling. ‘’Jullie zijn me dus niet vergeten!’’ lachte Freek.

Onder het genot van een goede kop koffie en een paar lekkere petit fourtjes (met Freek zijn hoofd hierop), droegen eigenaar Paul en hechte collega Edwin (ook al bijna 13 jaar in dienst) een persoonlijk gedicht voor. Freek werd tevens een prachtige bos bloemen en een kaart met een mooie inhoud aangereikt.

Ongeveer een half uurtje later stond een chique limousine voor de deur; Freek werd opgehaald voor een luxueuze vipbehandeling bij de barber. Al zijn collega’s begeleiden Freek, over de rode loper, naar de limousine. Na een deftige rit kwamen Freek en hechte collega Edwin aan bij de barber. En de vipbehandeling van deze barber deed zijn naam eer aan; Freek zijn haar werd gewassen, geknipt en zijn baard werd getrimd. Het neus- en oorhaar werd geharst en Freek zijn huidje werd gestoomd en gescrubd.

Met een frisse coupe en een gave huid keerde Freek terug naar MDH, om deze speciale dag gezellig af te sluiten op de zaak.

Een feestelijke, zéér verdiende dag voor Freek! Wat ons betreft plakken we er gewoon nog 25 gezellige jaren aan vast. Want Freek hoort bij MDH en MDH hoort bij Freek.

Word jij Freek zijn collega?

Niet voor niets is Freek al zo lang bij ons in dienst; de sfeer binnen MDH Uitgeverij is onbeschrijfelijk. Die sfeer zelf proeven en collega van Freek worden? Wij hebben diverse vacatures openstaan, bekijk snel onze vacaturepagina.


Terug naar overzicht