fbpx
MDH Uitgeverij

Al bijna 25 jaar in dienst, onze collega Freek

Als ik een voorbeeld moet geven van iemand die van zijn hobby zijn werk heeft gemaakt, dan is het Freek wel! Naast zijn goede werk voor MDH Uitgeverij is Freek een gezellige en vrolijke Achterhoeker. Wij vonden het tijd om Freek wat beter te leren kennen en om hem voor te stellen aan jullie.

Freek Wolsink

Woont in Varsseveld samen met zijn vrouw Barbara en zijn twee zoons van 3 en 7 jaar oud. Naast zijn werk geniet hij in zijn vrije tijd van fotograferen en gaat hij graag samen met zijn oudste zoon op pad met een metaaldetector om lekker in de buitenlucht te zijn. Freek noemt zichzelf ook wel een radiofreak en luisteramateur omdat zijn passie amateurradio is. Daarnaast is hij commissielid bij AOV Varsseveld in de Pr-commissie.

Freek is één van de vier vormgevers en tevens BHV-er binnen MDH Uitgeverij.
De vormgevers maken voor onze opdrachtgevers alle mooie uitgaven. Freek zegt hij zich in het team van vier vormgevers echt fijn voelt. Ze vullen elkaar aan waar nodig en werken prima samen. Wat hij precies doet is het samenvoegen van de redactie, beeld en advertenties tot een mooie krant of reclame uiting maken voor op één van onze narrowcasting schermen. Het hele proces van vormgeven gaat van begin tot eind door Freek zijn handen. Via opmaakprogramma’s zorgt hij ervoor dat alles technisch en optisch perfect tot zijn recht komt. Technisch vooral omdat niet alles zo te drukken is als op een printertje thuis. Optisch om ervoor te zorgen dat het lekker leest en/of opvalt. Veel tekst op een voorpagina is voor Freek echt een “no go”. Volgens hem moet een voorpagina uitnodigend zijn, less is more!

Hoe terechtgekomen bij MDH

Freek kwam bij toeval terecht bij MDH Uitgeverij. Hij volgde een grafische vooropleiding in Zutphen. Hij wilde daarna BBL gaan doen en hij moest een passende stage zoeken waar leerstof samenging met het bedrijf. Hij kwam terecht bij etikettendrukkerij Montferland in Doetinchem maar zat daar niet op zijn plek. Daarna kwam Freek bij Senefelder en hij heeft daar een leuke tijd gehad. Hij heeft daar kunnen sparen en van zijn eerst verdiende geld zijn eerste auto gekocht. Hij had het steeds minder naar zijn zin en besloot om zich heen te kijken. Freek stond nog ingeschreven bij een uitzendbureau en Petra die nu ook bij MDH Uitgeverij werkt, belde Freek om te vragen of hij aan de slag wilde bij MDH Uitgeverij als vormgever. Hij begon nog in het oude pand boven Gringo’s in de Grutstraat in Doetinchem. Het was even wennen voor hem maar hij kreeg toen goede hulp van een collega die er al een tijdje werkte. Freek zou zijn rol overnemen en dat is hem gelukt! Nu iets minder dan 25 jaar later is Freek nog steeds werkzaam bij MDH en heeft het nog steeds erg naar zijn zin.

Het meest trots op…

Waar Freek het meest trots op is, is de eerste Graafschapbode. Één van de mooiste projecten die hij gedaan heeft samen met betaald voetbalclub De Graafschap, is een mooi product neerzetten. Geheel in de huisstijl en in samenspraak met de club, die tot op de dag van vandaag nog steeds een mediapartner van ons is.

Functie

Freek zijn functie past goed bij hem omdat hij creatief is en kan denken in oplossingen. Het is soms net een beetje puzzelen: ‘Past deze foto hier? en is de tekst niet te groot die ze aangeleverd hebben?’ Dit vindt Freek dan ook erg leuk om te doen. Freek houdt ervan om mooie dingen te maken, zowel privé als in zijn werk. Eigenlijk heeft hij van zijn hobby zijn werk gemaakt.

Eindwoord Freek

Ik hoop dat ik via deze weg een beeld heb kunnen geven van wat onze afdeling/mijn werk inhoudt. Wij zijn echt een tandwiel van MDH Uitgeverij. Alles wat de afdeling sales bij ons neerlegt, daar maken wij mooie dingen van. Een ontwerp dat door de klant is gestuurd omzetten in een drukklare advertentie die dan ook nog zó mooi is dat de klant de volgende keer weer bij ons komt, dat is kunst! En dan snijdt het mes aan twee kanten. Daar doe ik het voor. Dan kan mijn dag niet meer stuk.

Terug naar overzicht