fbpx
MDH Uitgeverij

CrossFit Go Personal maakt MDH Uitgeverij fit en vitaal

Jasmin Omeragic van CrossFit Go Personal is niet meer weg te denken bij MDH Uitgeverij. De personal trainer staat wekelijks voor MDH paraat om sportlessen te verzorgen en onze medewerkers fitter te maken. Hoog tijd om kennis te maken met zijn methodiek…..

Fit en vitaal

Jasmin vertelt hoe het begon: “Vorig jaar startte MDH weer met een vitaliteitsprogramma en in het najaar hebben we daaraan een vervolg gegeven. Vanaf het begin van 2022 kan men twee keer per week bij ons sporten. Maandags een kracht sessie middels CrossFit  en woensdags een boksles met personal trainer Bjorg. Wat ik persoonlijk erg mooi vind, is dat een werkgever zijn medewerkers de kans geeft om op kosten van het bedrijf fit en vitaal te worden. Het is tof om te zien hoe MDH de medewerkers stimuleert middels het sportaanbod.”

Laagdrempelige sportlessen

Jasmin geeft doorgaans sportlessen op een eigen locatie: CrossFit Go Personal aan de Varsseveldseweg in Doetinchem, lekker laagdrempelig en leuk voor iedereen. We houden namelijk rekening met elk niveau van sporten. “Met de combinatie  CrossFit lessen en het boksen bieden we de medewerkers van MDH een mooi en afwisselend programma” De CrossFit lessen bestaan inhoudelijk uit trainen met eigen lichaamsgewicht, elementen uit het gewichtheffen, gymnastiek, atletiek en uithoudingsvermogen.

Betere houding

Het personeel van MDH sport op maandag en woensdag meteen na werktijd. “Waar ik vooral op let tijdens deze trainingen: de houding van de sporters en de uitvoering van de oefeningen. Je hoort vaak dat mensen die veel kantoorwerk doen een verkeerde houding ontwikkelen. Waar we op hameren: de schouders goed in positie, de borst naar voren en rechtop zitten en staan. Daardoor voorkom en verhelp je veelvoorkomende hoofd-, nek- en rugklachten.”

Volop progressie

Jasmin ziet ‘veel progressie’ onder de MDH-sporters. “Zij worden sterker, zelfverzekerder en krijgen inderdaad een betere houding. Bij MDH heb ik het geluk dat een mooie groep met een mix van beginnende tot gevorderde sporters deelneemt aan de lessen. Ook de medewerkers die beginnende sporters zijn, kunnen perfect meedoen. Daar houden we volop rekening mee. Je ziet dat juist zij de grootste stappen maken en erg snel progressie maken!”

Ook MDH Nijmegen is volop aan het sporten

Uiteraard zijn de medewerkers van ons kantoor in Nijmegen volop aan het sporten en blijven qua fitheid niet achter op hun collega’s uit Doetinchem. In Nijmegen sporten ze Basic Fit en mogen daar onbeperkt sporten. Om niet een al te grote voorsprong te nemen op de collega’s uit Doetinchem, sporten 3 a 4 keer per week. Ze maken gebruik van de groepslessen maar boeken ook de individuele lessen waardoor ze lekker fit en vitaal worden.

Lees onder de foto het verhaal van twee van onze medewerkers…

Enthousiasme onder deelnemers

“Elke maandag en woensdag ben ik van de partij om mee te sporten”, vertelt Sandra. Zij is één van de fanatieke sporters. “Een mooie kans die wordt aangeboden via je werk. Ik merk dat ik al meer kracht en conditie heb dan in het begin en dat komt natuurlijk door de goede en professionele begeleiding van Jasmin en Bjorg. Iedereen kan op zijn of haar eigen niveau meedoen, dat is het mooie van de trainingen. En wat ook belangrijk is: er hangt een ontspannen sfeer.”

“Voel me nu echt fitter”

Ook Dustin vertelt over zijn ervaringen: “Sporten was nooit echt mijn ding. De eerste drie weken was het echt wennen, maar als ik in mijn eentje naar de sportschool zou gaan, was ik na die derde week afgehaakt. Nu werd ik door mijn collega’s meegesleept, bijna letterlijk ;-). Die stimulans is top, ik ben blij dat ik het heb volgehouden. De drempel is weg, de knop is om. Sinds kort ga ik zelfs tweemaal per week. Dit is ook te danken aan trainer Jasmin, die ik van tevoren mijn valkuilen heb verteld, waar hij erg goed rekening mee houdt. Ik voel me nu echt fitter.”

Terug naar overzicht