fbpx
MDH Uitgeverij

HAL12 kiest voor openingskrant van MDH

HAL12 is de nieuwste partner van MDH Uitgeverij. De twee partijen zijn een interessante samenwerking overeengekomen en willen elkaar graag versterken. HAL12 is een initiatief van onder meer de Gemeente Zevenaar en moet dienen als Podium voor Samenwerking voor maatschappelijke, sociale en culturele organisaties.

Voormalige productiehal Turmac

Vanaf het voorjaar van 2019 gaat HAL12, na jaren van verbouwing, partners verwelkomen. Dat gebeurt in het onderkomen dat voorheen als één van de productiehallen van de Turmac sigarettenfabriek fungeerde. Voor Zevenaar en omgeving heeft de tabaksindustrie voor veel werkgelegenheid gezorgd. Als cultuurhart gaat HAL12 wederom een belangrijke rol spelen in de samenleving.

Gemeente is al over

Vanaf 2015 is de gemeente met publiekszaken al gehuisvest in de hal. In 2016 verhuisde ook de rest van de gemeente naar HAL12, dat reeds geopend is voor bezoekers. Onder meer ‘Kunstwerk! de Bibliotheek’ heeft haar plek gevonden en al veel indruk gemaakt. Het Liemers Museum en de Volksuniversiteit verhuizen eveneens in 2019 naar HAL12, waar de bedrijvigheid in de komende maanden alleen maar toeneemt. Want daarnaast is er onder meer plek voor een Evenementenruimte, Filmzaal, Horeca (zitgedeelte), Bar en de Raadszaal.

Extra bekendheid

De grote opening staat gepland voor januari 2020. “Daarvoor slaan HAL12 en MDH Uitgeverij de handen ineen. In december 2019 brengt MDH de eenmalige krantenuitgave uit, zodat er extra bekendheid wordt gegenereerd. Vanuit onze jarenlange samenwerking met andere partijen in de regio Zevenaar en de ondernemers, merken we dat er veel sympathie is voor de culturele instellingen”, aldus verkoopleider Sander van de Seijp.

Bekijk hier de uitgave ‘Turmac cultuurfabriek’

Terug naar overzicht