fbpx
MDH Uitgeverij

In de spotlights: onze collega Eddy!

De ervaren salesman Eddy Baars is alweer jaren verbonden aan MDH Uitgeverij. Met zijn 68 jaar is deze rot in het vak de oudste werknemer van ons bedrijf. Maar Eddy weigert om van zijn pensioen te genieten; in plaats daarvan zet hij zich nog altijd met ziel en zaligheid in voor MDH.

67 jaar? 68!

Zelfs binnen MDH kunnen we het bijna niet geloven dat Eddy al 68 jaar is. De interviewer van dienst begint namelijk met het ‘feit’ dat hij met zijn 67 jaar nog altijd fit en vitaal aan het werk is. En dat heeft hij geweten… “67 zeg je? Afgelopen zondag ben ik 68 geworden”, zegt Eddy vol jeugdig enthousiasme. Een felicitatie volgt. Daarna een knipoog: “Excuses aanvaard.”

Nog steeds aan het werk

Inmiddels is Eddy ook opa. “En vanwege mijn kleinkinderen wil ik 2 dagen per week gaan werken.” Bij MDH zien we hem liever nog veel vaker per week verschijnen, maar hebben we alle begrip voor deze keuze. “Ik wil echt niet stoppen met dit werk, ik vind het veel te leuk. En ik zie mezelf ook niet elke dag achter de geraniums zitten. Dat vind ik niks.”

Humor in gesprekken

Eddy voert dagelijks leuke gesprekken met gewaardeerde relaties van MDH. “Of we nou over auto’s praten of dat een bedrijf gaat verbouwen; ik probeer altijd een band op te bouwen. Ik ben oprecht geïnteresseerd in wat mensen bezighoudt, want op die manier kan ik hen goed helpen. En daar hoort natuurlijk wel een beetje humor bij. Natuurlijk valt of staat het bij MDH ook met wat je presteert op de werkvloer, dat is bij elk bedrijf zo.”

Foto: Eddy voor Mango’s, onze eigen beachbar

Carrière en collega Henk

Zijn carrière voerde Eddy via een baan als timmerman en de Postbank naar een uitgeverij in Zutphen. “Daar mocht ik als telefonisch verkoper op proef meedraaien.” Het had niet veel gescheeld of Eddy was niet in de verkoop gaan werken. “Mijn begeleider aldaar twijfelde. Gelukkig was Henk van den Bosch, toevallig nu nog een gewaardeerde collega bij MDH, daar ook werkzaam. Hij zei: ‘Als Eddy het niet zou kunnen, dan kunnen we beter allemaal stoppen, ik weet zeker dat hij het kan.’ Daarna ben ik direct begonnen.”

Warm bedrijf

Inmiddels is Eddy alweer 5 jaar in dienst van MDH. “Paul Milder, eigenaar van MDH, had mij al een keer benaderd toen ik nog werkzaam was voor mijn vorige werkgever. Ik ben echter geen loper en heb 3 bazen gehad in mijn leven. Nadat mijn vorige werkgever failliet was gegaan, ging het snel en ben ik bij MDH gaan werken. Een heel warm bedrijf met veel leuke mensen, ik kan met iedereen goed overweg.”

Ontspanning en werk

Naast hard werken, is er ook tijd om te ontspannen bij MDH. “Op onze afdeling tafeltennissen we geregeld. We doen ook aan flessenvoetbal en zelf wandel ik tijdens de sportweken van MDH graag. De kwaliteit van het bedrijf is dat er naast het werk zelf ook allerlei leuke activiteiten worden georganiseerd. Denk alleen al aan de 3 bedrijfsuitjes per jaar. Ik heb geen moment spijt gehad van mijn keuze om voor MDH te gaan werken!”

Wil jij nou ook bij MDH werken (vestiging Doetinchem of Nijmegen)?

Terug naar overzicht