fbpx
MDH Uitgeverij

In de spotlights: onze collega Marieke

Dagelijks sporten, na een jaar lang cum laude afstuderen en een drukke baan bij MDH Uitgeverij… Niks is Marieke te gek. Deze sportieve dame is letterlijk een van de verbindende krachten binnen MDH. Maak kennis met onze collega, die altijd bezig is en voor iedereen een luisterend oor heeft.

Bijzondere loopbaan

“Toen ik op zoek was naar een part-timebaan, heb ik 6,5 jaar geleden gesolliciteerd bij MDH op de functie Verkoper Binnendienst. Tijdens de proefdag scoorde ik meteen een ‘dikke’ order en na een maand in de verkoop heeft Paul (directeur) mij gevraagd om zijn secretaresse te worden. Die functie bestond toen nog niet. Nu ben ik naast directiesecretaresse ook P&O-adviseur”, geeft Marieke te kennen.

Personeelszaken

In haar rol regelt Marieke ‘wat er geregeld moet worden’ binnen MDH. “Ik ondersteun Paul en Sander (verkoopleider), bijvoorbeeld met contractbeheer van opdrachtgevers. Maar ik houd mij vooral bezig met alles wat met personeelszaken te maken heeft. Van casemanager voor zieke medewerkers tot uren- en verlofregistratie. Daarbij komt dat ik de Directie, Teamleiders en Personeel adviseer.”

Geslaagd; cum laude!

Wat hier perfect bij past: een studie Arbeidsrecht. Onlangs rondde Marieke deze studie af, met een gemiddelde van een 8,5. Cum laude! “Een paar jaar geleden heb ik aan Paul gevraagd of ik een opleiding mocht doen. In overleg hebben we gekeken naar een opleiding waar MDH wat aan heeft, maar waar bovenal mijn ambitie ligt. De thuisstudie heb ik ongeveer een jaar gedaan in mijn vrije uren. Ik ben supertrots op mijn eindresultaat en het smaakt naar meer!”

Social media

Marieke is trots op haar werkgever MDH en laat dat ook geregeld blijken op social media. “En of! Ik werk er met veel plezier. MDH maakt mooie producten en is een bedrijf waar je als medewerker trots op mag zijn. Het is een bedrijf dat blijft groeien en ontwikkelen op alle gebieden. MDH staat ook open voor eventuele verbeteringen en als je iets wilt veranderen, dan kan dat ook gewoon. De open sfeer en humor is tekenend; we gaan op een hele leuke en ontspannen manier met elkaar om.”

Een dag ruilen?

De volgende vraag is een lastige… ‘Stel dat je een dag met een verkoper of andere collega mag wisselen van baan; wat zou je vooral willen leren/weten? Met welke collega is dit en waarom die collega?’ Marieke: “Ik ben nog geen eens uitgeleerd in mijn eigen functie, haha. Ik zou wel met iemand van de afdeling DTP willen meekijken. Het daadwerkelijk opmaken van een advertentie of krant… daar heb ik geen kaas van gegeten!”

Sporten, het liefst heeeeel vaak

Waar Marieke wel zeer bedreven in is: sporten. Ook onder en na werktijd bij MDH. “Het liefst sport ik iedere dag. Ik heb al een aantal keer het Vitaliteitsprogramma mogen organiseren voor MDH. Bewegen brengt zoveel goeds, of het nou wandelen, fietsen of een sportles van onze personal trainer Freddy is. Het gevoel dat ik krijg door sporten, wil ik graag delen. Sporten geeft ontspanning, fitheid, energie en heeft een verbindende factor. Gezond personeel is goed voor alle partijen. En iedereen kan meedoen, op zijn of haar niveau.”

Leukste moment

En wat is, alles resumerend, het leukste moment binnen MDH geweest? “Je zou bijna denken dat niets te gek is binnen MDH, we hebben zóveel leuke momenten meegemaakt. Maar misschien is het leukste moment wel mijn onverwachte bezoekje als Piet, op 5 december. De pepernoten waren maanden later nog te vinden in alle hoeken. En daarbij hoorden ook wat blauwe plekken, haha.”

Wil jij, net als Marieke, deel uitmaken van ons team? Dat kan…

Terug naar overzicht