fbpx
MDH Uitgeverij

In de spotlights: onze collega Sandra!

Ze is pas 34 jaar, maar werkt alweer 11,5 jaar bij MDH Uitgeverij… We hebben het over de goedlachse Sandra. Zij is – met een korte pauze – van stagiaire op de DTP-afdeling doorgegroeid tot Allround DTP’er en is onmisbaar. Niet alleen haar enthousiaste werkhouding valt op, maar ook haar fanatisme met sporten springt in het oog! Daarom is Sandra gevraagd voor deze eerste editie van In de spotlights.

Bijzonder verhaal

Het verhaal van onze collega begint in januari 2007. Sandra komt als stagiaire binnenwandelen op de DTP-afdeling. Met succes wordt de stageperiode afgerond, waarna Sandra haar diploma in ontvangst neemt. Enkele maanden later komt er een vacature vrij bij MDH, toevallig een DTP-functie. “Af en toe kwam ik Petra, die bij het secretariaat van MDH werkt, tegen en zij vertelde mij daarover. Vervolgens heeft Petra een balletje opgegooid en is het allemaal heel snel gegaan. Een dag later had ik een gesprek en paar dagen later was mijn eerste werkdag in dienst van MDH.”

Allround DTP’er

In de jaren die volgden, is Sandra altijd een vaste waarde gebleken als allround DTP’er. “Het grootste deel van mijn werkzaamheden bestaat uit het vormgeven van kranten. Hiermee bedoel ik het indelen van teksten, foto’s en verdere opmaak van krantenpagina’s. Vervolgens hoort hier natuurlijk ook de opmaak van advertenties bij, evenals het drukklaar maken van een bestand, zodat het gedrukt kan worden.”

Tekst gaat verder onder foto

Gezellig, informeel en ontspannen

Sandra omschrijft MDH als een ‘gezellig en informeel’ bedrijf. “Op mijn afdeling hebben we een vaste club met collega’s, je kunt altijd op elkaar bouwen. Natuurlijk wordt er hard gewerkt, maar er is zeker ook tijd voor ontspanning. Een deel van die ontspanning zie je terug in de pool-, voetbal- en tafeltennistafels die door het bedrijf verspreid staan. Verder geeft MDH de (in mijn ogen unieke) gelegenheid om gratis te sporten na werktijd, op maandag en woensdag. En ik doe op beide dagen mee, het is goed voor je lichaam en geest.”

Vrijetijdkrant

MDH verzorgt op jaarbasis honderden uitgaven, van kranten tot en met interne tv circuits, radiocommercials en webbanners. De keuze voor Sandra om het mooiste project te kiezen, is een lastige. “Maar als ik er één moet kiezen, dan is het de Vrijetijdkrant, ons eigen product. Deze krant heb ik zien ontstaan vanaf de eerste editie. We begonnen in 2009 met 1 uitgave en hebben inmiddels al 65 edities, verspreid over 12 regio’s!”

Personeelsuitjes

Ook buiten werktijd om maakt Sandra leuke dingen mee bij MDH. “De leukste momenten zijn denk ik onze personeelsuitjes. Zo zijn we naar Zandvoort geweest, waar we op scooters konden rijden en een tussenstop hadden op Circuit Zandvoort. Daarnaast zijn we, sinds ik hier werkzaam ben, onder meer gaan skiën in Bottrop, klimmen op een klimwand en lasergamen op de Veluwe, karten, bowlen en barbecueën. En elk jaar sluiten we goed af met een heel gezellige kerstborrel op een leuke locatie. Al met al zit ik hier prima op mijn plek!”

Terug naar overzicht