fbpx
MDH Uitgeverij

Interieurverzorgsters Natalia en Elona in het zonnetje

Als we twee harde werkers moeten opnoemen, dan zijn het onze Oekraïense interieurverzorgsters Natalia en Elona wel. Bij Natalia en Elona is het glas nooit halfleeg, maar altijd halfvol. Ondanks de moeilijke tijd die ze doormaken, zetten zij altijd hun beste beentje voor. In dit artikel vertellen we je meer over deze twee bijzondere vrouwen. 

Gedwongen naar Nederland

Stel je eens voor; de kogels vliegen je om de oren en elke dag opnieuw sta je doodsangsten uit. Je bent geliefden kwijtgeraakt en je bent elke dag bang je laatste adem uit te blazen. Je warme thuis voelt niet meer veilig en je moet wegens een verschrikkelijke oorlogssituatie vluchten naar een vreemd land. 

Natalia en Elona bevonden zich in deze vreselijke situatie en moesten, wegens de oorlog tussen Oekraïne en Rusland, noodgedwongen vluchten naar Nederland. Binnen een korte tijd woonden zij opeens in een vreemd land, waar men een voor hen vreemde taal sprak. Positief blijven en doorpakken kan dan flink lastig zijn, maar toch deden Natalia en Elona hun uiterste best om het beste van de situatie te maken. 

Opnieuw beginnen

Natalia en Elona kwamen te wonen in opvanglocatie ‘’Het Weerdje’’ te Doetinchem. Dit voormalig zorgcentrum is, wegens de oorlog in Oekraïne, omgetoverd tot de grootste opvanglocatie van de Achterhoek. Daar zaten Natalia en Elona dan, zonder werk, in een stad waar ze niemand kenden en de taal niet spraken.

Om naast het leefgeld van een paar tientjes per maand toch wat bij te kunnen verdienen, gingen de dames op zoek naar een nieuwe baan. Via het UWV kwamen Natalia en Elona beiden bij MDH Uitgeverij terecht. Nu maken zij ons kantoor in Doetinchem elke avond weer spik en span, zodat hun collega’s de volgende dag weer aan de slag kunnen in een fijne werkomgeving. Want zonder een schone en opgeruimde werkomgeving is MDH Uitgeverij niets. Natalia en Elona zijn dan ook echt onmisbaar voor ons geworden! 

Dankbaar

Ondanks de uitdagingen die Natalia en Elona hebben moeten doorstaan, hebben zij altijd moed gehouden. Ze doen daarnaast hun best om zich te blijven ontwikkelen; waar alle communicatie nu nog via Google Translate gaat, krijgen Natalia en Elona sinds kort bijvoorbeeld Nederlandse les. Wij vinden hun positiviteit en doorzettingsvermogen dan ook een inspiratie voor ons allemaal! 

We zijn ontzettend blij met Natalia en Elona en vinden het fijn hen een goede werkomgeving te kunnen bieden. Natalia en Elona, bedankt voor al jullie harde werk en jullie geweldige mindset! 

Ook deel uitmaken van MDH? 

Lijkt het jou ook wel wat om deel uit te maken van ons gezellige team? Bij MDH staan nog diverse vacatures open, neem snel een kijkje op onze vacaturepagina!

Terug naar overzicht