fbpx
MDH Uitgeverij

Investering in zit-sta-bureaus werpt vruchten af

Het is een mooi gezicht: medewerkers van MDH Uitgeverij die afwisselend staand en zittend aan het werk zijn. Als zijnde pilot is één van de afdelingen compleet voorzien van werkplekken met zit-sta-bureaus. En de testperiode verloopt zeer succesvol.

Actieve werkhouding

Het is geen publiek geheim dat een actieve werkhouding voor een productieve werkdag zorgt. Maar vooral de afwisseling tussen het zitten, staan en af en toe bewegen is belangrijk om klachten aan rug en nek te voorkomen. MDH stelt de gezondheid en fysieke gesteldheid van werknemers altijd voorop. Daarom is geïnvesteerd in mooie en elektrisch verstelbare zit-sta-bureaus van Multi Ratio.

Staand werken

Veel van onze medewerkers staan delen van de dag te werken. Die fijne manier van werken levert een open werkhouding op. Tegelijkertijd zorgt dit ervoor dat er gemakkelijker onderling contact over werkzaamheden wordt gevoerd. Een win-winsituatie voor MDH, maar natuurlijk bovenal prettig voor de medewerkers.

Afwisseling en beweging

“De eerste indruk is meer dan prima. We gaan de komende tijd benutten om te inventariseren hoe deze bureaus scoren bij onze medewerkers. Wellicht dat we de zit-sta-bureaus door het gehele pand op werkplekken invoeren”, begint directeur-eigenaar Paul Milder. “Volgens diverse onderzoeken is zittend werken namelijk het nieuwe roken. Wij vinden het vooral belangrijk dat er een afwisseling zit in staan, zitten en bewegen tijdens werkuren.”

MDH verzorgt ook een kosteloos sportprogramma voor al zijn werknemers. Tweemaal per week staat personal trainer Freddy klaar voor sportsessies op verschillende niveaus!

Terug naar overzicht