fbpx
MDH Uitgeverij

Het koperen jubileum van traffic manager Edwin

Vandaag mogen wij onze traffic manager Edwin feliciteren, hij is namelijk 12,5 jaar in dienst bij MDH. En dat is niet niks! Daarom hebben wij Edwin uiteraard verrast met een grote bos bloemen en een flinke slinger. We hopen dat deze fijne samenwerking nog lang stand mag houden, op naar de volgende 12,5!

Onze collega

Na al die jaren heeft Edwin een plekje tussen het meubilair verdient, maar achter onze fijne collega schuilt nog veel meer. 51 jaar geleden is hij geboren in Doesburg en inmiddels woont hij met zijn twee dochters in Doetinchem. Naast een ervaren traffic manager is hij ook een ontzettende muziekfanaat. Van rock tot disco en van alternatief tot soul, er zijn een hoop genres die wat bij hem losmaken. Ook houdt Edwin erg van reizen als hij genoeg vakantiedagen overhoudt. En die reizen gaan het vaakst naar Schotland, waar hij al veel tijd heeft doorgebracht, vrienden heeft gekoesterd en zich ontzettend vrij voelt. “Dat is echt mijn land, Schotland” vertelt Edwin.

Na de MAVO is Edwin een commerciële opleiding gaan volgen in Doetinchem. Dit zorgde er uiteindelijk voor dat hij op zijn 22e kon beginnen met zijn eerste baan als magazijnmedewerker. Zijn carrière leidt hem vervolgens op een pad waarbij hij verschillende bedrijven heeft gezien, als o.a. eindchecker tussen de gedestilleerde wijn en vertegenwoordiger die het hele land doortrok. En dat pad bracht hem uiteindelijk bij een vacature van MDH. En nu denk je; dat is dus wat geworden, maar zo simpel was dat nog net niet. Edwin solliciteert eerst naar een functie als verkoper, maar krijgt helaas geen gehoor. Toen er nog een vacature online verscheen voor trafficer, wist hij wel direct zijn voet tussen de deur te krijgen. En waar MDH hem eerst heeft laten glippen, was nu direct duidelijk dat Edwin een goede match was voor het bedrijf. Een succesvolle samenwerking was geboren.

Traffic manager

Edwin kwam binnen als traffic medewerker en bleef jarenlang op deze positie zitten. In 2015 kon hij een trede hoger klimmen, toen plotseling de toenmalige traffic manager opstapte. Met al dit werk dat bleef liggen, voelde Edwin zich geroepen om dit op zijn bordje te nemen. En tot groot genoegen van MDH beviel dat eigenlijk wel, zo mocht hij blijven zitten op zijn huidige positie. Daarmee is hij tegenwoordig verantwoordelijk voor de planning van alle projecten binnen de uitgeverij, stuurt hij onze DTP-afdeling aan en is hij lid van het managementteam. Edwin zegt dat deze functie erg goed past bij wie hij is, onder andere door zijn organisatorisch inzicht. “Ik vind het mooi om dingen te plannen, kan goed vooruitkijken en snel schakelen. En ik heb een goede helikopter-view, vind ik zelf dan.” Nou, dat vinden wij ook.   

12,5 jaar bij MDH

12,5 jaar lang werken bij dezelfde werkgever, wat is het geheim? Die is er niet, volgens Edwin. “Het gras is altijd groener ergens anders. (…) Het is een mooi bedrijf, een bedrijf waar veel groei in zit. Lekker no-nonsense, daar houd ik wel van.” Kortom, het sluit nog steeds goed aan op wat hij wil. Hij is nog steeds erg tevreden met zijn plek binnen het bedrijf en de vrijheid die hij krijgt. En wanneer iets goed voelt, moet je dat gevoel achternagaan. In de toekomst wil Edwin blijven focussen op de groeimogelijkheden van het bedrijf en hierin meebewegen in zijn functie. “Als je je ergens in kan verbeteren, dan moet je daar altijd voor open staan vind ik. Maar op welk vlak dat gaat zijn? We shall see.” En ook vooral goed zorgen voor zichzelf en zijn gezondheid, want we worden allemaal een dagje ouder.

Dat merkt Edwin ook aan de feestjes bij MDH. In de 12,5 jaar dat hij hier werkt, zijn de bruisende borrels hem ontzettend bijgebleven. Vroeger liepen die flink uit de hand, maar inmiddels wordt er iets rustiger aangedaan bij de groep die er tien jaar geleden ook al zat. Dat stokje is overgedragen aan de jongere garde, Edwin zegt dat hij tegenwoordig drukker bezig is met zijn pensioensregeling. En natuurlijk met zijn jubileum, waar hij erg trots op is. Op de volgende borrel proosten we erop.

Ook collega worden?

Wil jij, nu je Edwin iets beter hebt leren kennen, zijn collega worden? Dat vinden wij erg leuk. Er staan nog meerdere vacatures open, dus kijk snel op onze vacaturepagina of er iets tussen zit dat bij je past.

Terug naar overzicht