fbpx
MDH Uitgeverij

MDH Uitgeverij en Rode Kruis Alblasserwaard verlengen samenwerking

Vrijwel iedereen is bekend met het Rode Kruis als internationale en landelijke organisatie. Maar wist je dat het Rode Kruis in Nederland ook vele lokale afdelingen kent? Met één van deze afdelingen, het Rode Kruis Alblasserwaard, heeft MDH Uitgeverij onlangs de samenwerking verlengd.

Huis-aan-huis krant

Samen met het Rode Kruis Alblasserwaard heeft MDH Uitgeverij al vele mooie en succesvolle kranten mogen maken. Nu de samenwerking is verlengd zal de krant van het Rode Kruis Alblasserwaard ook in de lente/zomer en herfst/winter van 2022 huis-aan-huis verspreid worden in de gemeenten Papendrecht, Alblasserdam, Gorinchem, Hardinxveld-Giessendam, Sliedrecht en Molenlanden. De totale oplage van deze edities bedraagt 116.000 exemplaren!

Content

De krant van het Rode Kruis Alblasserwaard geeft de lezers niet alleen informatie over het landelijke Rode Kruis, maar juist vooral over de lokale activiteiten. Peter Volker van het Rode Kruis Alblasserwaard: “De lokale afdelingen van het Rode Kruis zijn altijd een beetje onderbelicht. Iedereen kent het Rode Kruis van de grote internationale en landelijke acties, terwijl er ook zoveel activiteiten plaatsvinden bij jou in de buurt.” Hierbij valt te denken aan evenementenhulp, het trainen van vrijwilligers, EHBO-cursussen etc. “Dankzij de krant kunnen wij heel veel mensen bereiken en het Rode Kruis Alblasserwaard onder de lokale bevolking meer in de picture zetten.”

Krant Rode Kruis Alblasserwaard - MDH Uitgeverij

Krant is ideaal middel

Het Rode Kruis Alblasserwaard is een samenvoeging van de afdelingen Alblasserdam, Gorinchem, Papendrecht en Sliedrecht. Peter: “Veel mensen dachten dat deze afdelingen helemaal waren opgeheven, middels de krant willen wij dus laten zien dat wij er nog steeds zijn en de zichtbaarheid van het Rode Kruis Alblasserwaard vergroten. De krant is hier een ideaal middel voor. We hebben zelfs met succes een nieuwe voorzitter via de krant geworven! Daaruit blijkt dus dat de krant zeker wordt gelezen.”

Over de samenwerking met MDH Uitgeverij is het Rode Kruis Alblasserwaard ook zeer tevreden. “De samenwerking met MDH loopt nu al een aantal jaar en bevalt erg goed”, aldus Peter Volker.

Terug naar overzicht