fbpx
MDH Uitgeverij

MDH Uitgeverij opent eigen opleidingscentrum

Aan de Informaticaweg 5, tegenover het huidige pand in Doetinchem, zal MDH Uitgeverij een eigen opleidingscentrum openen waar nieuwe telefonische verkopers zullen worden opgeleid. Het is een nieuwe stap in het 25-jarig bestaan van MDH Uitgeverij.

Opleidingsprogramma

MDH zal in het opleidingscentrum nieuwe telefonische verkopers gaan opleiden. Hiervoor zal er een speciaal opleidingsprogramma worden ontwikkeld. Onder begeleiding van een ervaren sales professional zullen de deelnemers alle fijne kneepjes van het sales vak leren. Het opleidingscentrum is er ook voor de huidige sales mensen van MDH. Hier kunnen ook zij terecht voor verkooptrainingen of wanneer zij behoefte hebben aan extra ondersteuning.

Omscholing

Het opleidingscentrum zal zich niet alleen focussen op mensen die al werkzaam zijn (of waren) in de sales. Mensen die werkzaam zijn in een andere branche en op zoek zijn naar een nieuwe uitdaging kunnen in het opleidingscentrum omgeschoold worden. Dit geldt ook voor mensen die vanwege de coronacrisis hun baan zijn verloren en nu openstaan voor werk in een andere branche.

Intensieve begeleiding

Op dit moment worden nieuwe verkopers nog opgeleid in het kantoorpand van MDH, wat niet altijd even makkelijk is vanwege de hectiek op de werkvloer. Met de komst van een apart opleidingscentrum zal er nog meer aandacht zijn voor nieuwe verkopers en kunnen zij beter en intensiever begeleid worden.

”Door volledige aandacht te kunnen geven denken we meer verkopers vanuit het opleidingscentrum te kunnen laten doorstromen naar het pand van MDH, waar ze hopelijk een belangrijke aanwinst kunnen zijn. Die kunnen we goed gebruiken”, aldus Sander van der Seijp, verkoopleider bij MDH Uitgeverij.

Tekst gaat verder onder foto

MDH Uitgeverij opent eigen opleidingscentrum

Opleidingsduur

Hoelang nieuwe verkopers het opleidingstraject volgen is afhankelijk van meerdere factoren, bijvoorbeeld of zij al ervaring hebben in de verkoop. MDH probeert dan ook voor iedereen een maatwerkprogramma te maken. De verwachting is dat nieuwe verkopers een maand deelnemen aan het opleidingstraject en dan doorstromen naar een verkoopteam in het pand van MDH.

Om de doorstroming naar een verkoopteam van MDH zo goed mogelijk te laten verlopen, zullen de deelnemers van het opleidingstraject ook 1 á 2 dagen in de week meedraaien in een verkoopteam. Op deze manier krijgen ze mee wat er speelt op de werkvloer en kunnen ze de sfeer binnen MDH proeven. En natuurlijk mogen de deelnemers ook gebruik maken van alle faciliteiten die MDH biedt aan het personeel, zoals (gratis) sporten, darten, biljarten, bedrijfsfeestjes etc.

Inspirerende omgeving

Het pand waar het opleidingscentrum geopend zal worden staat nu nog leeg, maar het moet een inspirerende en interactieve omgeving worden. Door ook aparte ruimtes te creëren kan iedereen in een veilige en vertrouwde omgeving het verkoopvak onder de knie krijgen.

Sander van der Seijp: ”Ik vind dat het opleidingscentrum een hele mooie stap is binnen MDH Uitgeverij. Als bedrijf kan MDH zich hiermee ook echt onderscheiden naar werkzoekenden en nieuwe werknemers. We bieden niet alleen een baan, maar ook een opleiding aan.”

Kan jij nu al niet wachten om aan de slag te gaan als telefonische verkoper bij MDH Uitgeverij?
Bekijk dan snel onze vacatures.

Terug naar overzicht