fbpx
MDH Uitgeverij

NLdoet: MDH Uitgeverij aan de slag bij Woon- en Zorgcentrum Croonemate

Zaterdag 29 mei was het weer tijd voor NLdoet; de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Ook door MDH Uitgeverij werd er dit jaar enthousiast meegedaan. Wij hebben ons ingezet voor Woon- en Zorgcentrum Croonemate in Doetinchem. Benieuwd welke klussen wij hebben geklaard? Lees snel verder!

De lockdown had een grote impact op de bewoners van Croonemate. Afgelopen zomer konden de bewoners alleen het terras op, verder mochten ze namelijk niet. Het belang van een gezellig terras werd hierdoor nóg zichtbaarder. Daarnaast waren gevoelens van eenzaamheid ook steeds meer aan de orde. Zo ontstond de wens om een nieuwe buurtkamer te realiseren waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten.

Zomer klaarmaken terras

Om ervoor te zorgen dat de bewoners van Croonemate ook dit jaar kunnen genieten van een mooi en gezellig terras, gingen de MDH’ers met groene vingers buiten aan de slag. Er werd blad verwijderd, planten teruggesnoeid, nieuwe planten geplant en tafels en stoelen werden schoongemaakt. Het terras ziet er nu weer spik en span uit!

Realiseren buurtkamer

De handige harry’s onder ons gingen binnen aan de slag om te helpen bij het realiseren van een buurtkamer. Kozijnen zijn geschilderd, muren gesausd en meubels in elkaar gezet en schoongemaakt. In de buurtkamer kunnen de bewoners elkaar straks ontmoeten, is er ruimte voor een kopje koffie of om een spelletje te spelen of TV te kijken.

Een foto van het definitieve eindresultaat van de buurtkamer houden jullie nog van ons tegoed ūüėČ

Geslaagde dag

Janine Peters-Hartjes, een van de medewerkers van MDH die meedeed aan NLdoet: “Wij kijken terug op een zeer geslaagde dag. We vonden het ontzettend leuk en fijn dat we konden helpen en we hopen dat de bewoners straks heerlijk gaan genieten van het terras en de nieuwe buurtkamer.”

Terug naar overzicht