fbpx
MDH Uitgeverij

Geen ervaring? MDH leidt je op tot verkoper

Wist je dat MDH Uitgeverij ook een opleidingscentrum heeft voor nieuwe, enthousiaste mensen die het sales vak willen leren? Ja, dat hoor je goed. Ook zonder ervaring kun je bij ons solliciteren als verkoper. Wij kunnen je namelijk alle kneepjes van het vak leren. Om jullie beter te informeren, gingen we in gesprek met Natascha die het opleidingscentrum runt.

De oprichting

Het opleidingscentrum bestaat inmiddels 2 jaar. De reden voor het oprichten van het centrum, is dat er soms weinig tijd werd gemaakt voor het trainen van nieuwe collega’s. “Je werkt met verkopers die allemaal jagen op een target en daarom kwam de nieuweling af en toe in de verdrukking” legt Natascha uit. Hiervoor biedt het opleidingscentrum een uitkomst, omdat nieuwe medewerkers van tevoren helemaal worden klaargestoomd en goed voorbereid de werkvloer op gaan.

Het leertraject

‘’Als je bij het opleidingscentrum binnenkomt, heb je sowieso al een dagje meegelopen en potentie getoond” zegt Natascha. Deze potentie herken je aan een aantal factoren. Men brengt het verhaal met enthousiasme. Luistert goed naar de verkoopsignalen van de klant en speelt daar op in. Daarnaast is het belangrijk om een stukje doorzettingsvermogen te tonen.

Iedereen die aangenomen wordt bij MDH begint eerst in het opleidingscentrum. Voor sommigen houdt dit in dat je de sales nog moet leren, voor anderen is dit alleen een snelle cursus in de systemen waar we mee werken. Je begint dan ook met een laag percentage van het target en in de loop van de training werk je naar de volle 100% toe. Wanneer het je lukt om volledig zelfstandig te werken en je targets te halen, kies je een team uit en mag je aan de slag!

Lesstof

Wanneer je leert in het opleidingscentrum is er ook genoeg materiaal om op terug te vallen. “We hebben een handleiding voor de systemen en andere stof die we ze kunnen aanrijken’’ vertelt Natascha. Denk aan stof over hoe ze argumenten kunnen weerleggen, of een andere manier van verkoop naar ondernemers die al een keer eerder hebben meegedaan. En zo zijn er verschillende situaties die je via de lesstof nog een keer kan doorlopen.

Dit is ook beschikbaar voor collega’s die al langer werken bij MDH. Af en toe heb je even behoefte aan een kleine opfrisser! Verkoopleider Sander en directeur Paul organiseren om die reden ook regelmatig verkooptrainingen die je kan volgen om jezelf te blijven verbeteren en uitdagen.

De opleider

Bij een leertraject hoort natuurlijk ook een docent, en in dit geval is dat Natascha. Sinds de oprichting is Natascha al actief in het opleidingscentrum en het is nog steeds een leuke toevoeging aan haar functie. “Ik werk graag met mensen, wat dat betreft ben ik heel geduldig. Ook vind ik het heerlijk om mensen wat bij te brengen.” De afwisseling die dit brengt in het werk erg fijn. Naast dat ze zelf verkoper is, mag ze anderen leren hoe ze hetzelfde doen.

We hebben Natascha ook gevraagd wat voor aanwinsten ze graag nog zou verwelkomen in het opleidingscentrum. De afgelopen tijd stromen er vooral een hoop jongeren binnen, wat heel erg leuk is. Zo komt er een hoop frisse energie binnen in het bedrijf. Maar zo zou ze ook wel oudere, meer ervaren medewerkers willen trainen. “Als je uit een ander vak komt en interesse hebt in een switch dan ben je heel erg welkom. Daarnaast hebben we nog een kantoor in Nijmegen en Deventer. Ik zou het leuk vinden om het opleidingscentrum wat breder te trekken, door regelmatig ook vanuit deze twee filialen de mensen op te leiden die het nodig hebben.”

Join us!

Nu je meer informatie hebt gekregen over het opleidingscentrum, hopen we jouw interesse te hebben gewekt. We zoeken namelijk nog nieuwe verkopers! En zoals je gelezen hebt, er zijn plekken voor jong, oud en alles ertussenin. Kijk snel op onze vacaturepagina om te checken of wij een goede match zijn.  

Terug naar overzicht