fbpx
MDH Uitgeverij

Overijssel viert 75 jaar vrijheid met speciale Vrijheidskrant

Dit jaar herdenken we de beëindiging van de Tweede Wereldoorlog, 75 jaar geleden. We vieren dat we sindsdien weer in vrijheid leven. Ook in de provincie Overijssel wordt dit gevierd. Samen met MDH Uitgeverij geven zij in het kader van 75 jaar vrijheid een speciale Vrijheidskrant uit.

23 edities

De Vrijheidskrant zal verschijnen in maar liefst 23 edities op magazineformaat. Deze zullen huis-aan-huis verspreid worden in diverse gemeenten van de provincie Overijssel (o.a. Zwolle, Enschede, Hengelo, Haaksbergen). De totale oplage is 370.000 kranten! In de Vrijheidskranten zullen niet alleen de verhalen van Overijssel centraal staan, maar juist ook de lokale en persoonlijke oorlogsverhalen.

Meer dan 350 activiteiten

In heel Nederland worden tal van herdenkingen, vieringen, lesprogramma’s en tentoonstellingen georganiseerd. In de provincie Overijssel alleen vinden al meer dan 350 activiteiten en festiviteiten plaats. Deze mogen natuurlijk niet ontbreken in de Vrijheidskranten. Per editie zullen de evenementen van de betreffende regio getoond worden.

”Samen verantwoordelijk voor vrijheid”

Voor MDH Uitgeverij is 75 jaar vrijheid een bijzonder moment om bij stil te staan. Al jaren verzorgt MDH namelijk de Airborne-kranten, waaruit respect blijkt voor alle veteranen. ”We vinden het dan ook prachtig dat we aan dit initiatief een bijdrage kunnen leveren. We zijn tenslotte samen verantwoordelijk om vrijheid door te geven aan nieuwe generaties”, aldus directeur-eigenaar Paul Milder.

Terug naar overzicht