fbpx
MDH Uitgeverij

Personal trainer maakt MDH Uitgeverij fit en vitaal

Freddy Haller van Halsaf Vitaal De Veldschuur is niet meer weg te denken bij MDH Uitgeverij. De Personal trainer is tegenwoordig tweemaal in de week bij ons op locatie om sportlessen te verzorgen en onze medewerkers fitter te maken. Hoog tijd om kennis te maken met zijn methodiek…

Fit en vitaal

Haller vertelt hoe het begon: “Vorig jaar startte MDH met een vitaliteitsprogramma en in het najaar hebben we daaraan een vervolg gegeven. Vanaf het begin van 2019 kan men twee keer per week sporten. Wat ik persoonlijk erg mooi vind, is dat een werkgever zijn medewerkers de kans geeft om op kosten van het bedrijf fit en vitaal te worden. Ik maak maar weinig bedrijven mee die op deze manier bezig zijn met hun personeel.”

Laagdrempelige sportlessen

De Personal trainer geeft doorgaans sportlessen op een eigen locatie: Halsaf Vitaal De Veldschuur. Voor MDH komt hij met sportattributen naar onze eigen sporthal om uiteenlopende lessen te verzorgen. “Lekker laagdrempelig en leuk voor iedereen. We houden namelijk rekening met elk niveau van sporten. Ik verzorg vooral High Intensity Interval Trainingen (HIIT) die spierversterkend en vetverbrandend werken.”

Betere houding

Het personeel van MDH doet Gladiator-workouts, Kickfit-lessen en aan Bootcamp. “Waar ik vooral op let tijdens deze trainingen: de houding van de sporters en de uitvoering van de oefeningen. Je hoort vaak dat mensen die veel kantoorwerk doen een verkeerde houding ontwikkelen. Waar we op hameren: de schouders goed in positie, de borst naar voren en rechtop zitten en staan. Daardoor voorkom en verhelp je veelvoorkomende hoofd-, nek- en rugklachten.”

Volop progressie

Freddy ziet ‘veel progressie’ onder de MDH-sporters. “Zij worden sterker, zelfverzekerder en krijgen inderdaad een betere houding. Bij MDH heb ik het geluk dat een mooie groep met een mix van beginnende tot gevorderde sporters deelneemt aan de lessen. Ook de medewerkers die beginnende sporters zijn, kunnen perfect meedoen. Daar houden we volop rekening mee. Je ziet dat juist zij de grootste stappen maken en erg snel progressie maken!”

Lees onder de foto het verhaal van twee van onze medewerkers…

Enthousiasme onder deelnemers

“Elke maandag en woensdag ben ik van de partij om mee te sporten”, vertelt Sandra. Zij is één van de fanatieke sporters. “Een mooie kans die wordt aangeboden via je werk. Ik merk dat ik al meer kracht en conditie heb dan in het begin en dat komt natuurlijk door de goede en professionele begeleiding van Freddy. Iedereen kan op zijn of haar eigen niveau meedoen, dat is het mooie van de trainingen. En wat ook belangrijk is: er hangt een ontspannen sfeer.”

“Voel me nu echt fitter”

Ook Inge vertelt over haar ervaringen: “Sporten was nooit echt mijn ding. De eerste drie weken was het echt wennen, maar als ik in mijn eentje naar de sportschool zou gaan, was ik na die derde week afgehaakt. Nu werd ik door mijn collega’s meegesleept, bijna letterlijk ;-). Die stimulans is top, ik ben blij dat ik heb volgehouden. De drempel is weg, de knop is om. Sinds kort ga ik zelfs tweemaal per week. Dit is ook te danken aan trainer Freddy, die ik van tevoren mijn valkuilen heb verteld, waar hij erg goed rekening mee houdt. Ik voel me nu echt fitter.”

Terug naar overzicht