fbpx
MDH Uitgeverij

Speciale editie Airborne Krant: 75 jaar na de Slag om Arnhem

MDH Uitgeverij gaat dit jaar samen met stichting Airborne Feelings, september 1944 opnieuw een Airborne Krant uitgeven. Het is 75 jaar geleden dat de Slag om Arnhem plaatsvond en het eerste deel van Nederland werd bevrijd. Een bijzonder en tegelijkertijd emotioneel moment voor ons vaderland, dat we niet mogen vergeten. Daarom staan we hier de komende tijd bij stil.

Foto: Airborne Special van 2017 & medaille 70e Herdenking Slag om Arnhem

Krachtiger uitdragen

In de maanden juli en augustus bezorgen we Huis-aan-huis kranten in diverse gemeenten rond Arnhem. Daar vond tussen 17 en 25 september 1944 de Slag om Arnhem plaats in het kader van ‘Operation Market Garden’. Om het verhaal rond deze slag krachtiger uit te dragen is gekozen voor de Airborne Krant met onder andere een centrale agenda voor alle Airborne-activiteiten in Arnhem en wijde omgeving.

Complete activiteitenagenda

Ook voor MDH Uitgeverij is de aanstaande herdenking een bijzondere. Sinds 2004 verzorgt MDH namelijk al de Airborne-kranten, waaruit respect blijkt voor alle veteranen. Paul Tirion, voorzitter van Airborne Feelings, legt uit: “Het moet een bundeling van alle activiteiten in de regio worden. We willen de Slag om Arnhem levend houden en merken dat jongeren interesse hebben in het onderwerp en willen weten wat er is gebeurd.”

“Voor ons een prachtige combinatie”

De krant sluit heel goed aan op hetgeen dat de stichting wil uitdragen. “Het is een prachtige combinatie voor ons. Wij leveren de redactie en MDH zorgt voor advertenties, zodat we de krant gratis kunnen uitgeven. Daarbij krijgen we ook nog eens 15.000 exemplaren om te verspreiden bij onder meer VVV-kantoren, hotels en campings. Zo krijgen toeristen ook een gevoel bij de Slag om Arnhem.”

Van 4 naar 7 edities

“De kranten worden altijd goed ontvangen. We merken dat het jubileum erg leeft en dat zorgt waarschijnlijk voor een dikke krant met veel diepgaande artikelen. Daarbij gaan we van 4 naar 7 edities. Heel fijn dat MDH Uitgeverij de Slag om Arnhem op deze manier ondersteunt. Men ziet nu vaak beelden op het journaal van oorlogen in andere gebieden. Het is heel belangrijk om te beseffen dat we hier ook zo’n oorlog hebben gekend”, besluit Tirion.

Gehele editie: 201.000

  • editie Renkum en Overbetuwe: 44.000
  • editie Ede: 38.000
  • editie Wageningen: 14.000
  • editie Arnhem: 53.000
  • editie Lingewaard: 17.000
  • editie Rheden en Rozendaal: 19.000
  • editie Duiven en Westervoort: 16.000

Lest we forget.

Terug naar overzicht