fbpx
MDH Uitgeverij

Vernieuwde MDH-sportweken gaan van start

MDH Uitgeverij gaat voor de derde keer sportweken organiseren voor alle medewerkers van het bedrijf. Afgelopen dinsdag is de spreekwoordelijke aftrap verricht door Simone van Fit ben jij! middels een voedingsworkshop (foto). Het programma is geheel kosteloos én wordt grotendeels onder werktijd aangeboden.

Vorig jaar begon MDH aan de eerste periode en ook dit jaar heeft een sportieve groep, onder aanvoering van onze collega Marieke Smit, de sportweken opgezet. Natuurlijk tot enthousiasme van de MDH-medewerkers. Voor iedereen binnen ons bedrijf ligt een ruim sportaanbod te wachten. Men heeft de keuze uit in totaal 6 verschillende activiteiten, die vanaf 11 juni gedurende 6 weken op de rol staan.

Wandelen

Om de sportweken voor iedereen toegankelijk te maken, kan men een uur lang wandelen op maandag en woensdag. MDH stimuleert beweging en wil iedereen binnen het bedrijf de mogelijkheid geven om tot de benodigde bewegingsuren te komen. “We hebben gemerkt dat onze collega’s meer zijn gaan wandelen in de pauzes. Het is lekker laagdrempelig”, aldus Marieke.

Tennislessen

Evenals vorig jaar staan tennislessen op de planning. In de eerste sportweken sloegen veel collega’s een balletje op de tennisbanen van LTC De Vijverberg, waar zij les kregen van Arjan Pastoor. Forehands, backhands, smashes en de service… Alles kwam aan bod. “Voor ons was het een logisch en dus passend vervolg om de tennislessen ook dit jaar op de planning te zetten”, vervolgt Marieke.

Yoga, thai chi en pilates

Rustgevend de dag eindigen om de avond met een goed gevoel te beginnen? Dan zijn de lessen Poweryoga, een combinatie van Yoga, thai chi en pilates, van Fit ben jij! ideaal. “Simone heeft dinsdag voor de aftrap gezorgd en laten zien dat voeding ook een belangrijk onderdeel van een fitte levensstijl is. Yoga werd vorig jaar enthousiast ontvangen. We willen dat iedereen kan kennismaken met allerlei soorten sporten, geschikt voor iedereen, ongeacht de leeftijd”, laat Marieke weten.

Baantjes trekken…

Nieuw dit jaar… Zwemmen in het fraaie Zwembad Rozengaarde, dat binnenkort opnieuw een flinke verbouwing ondergaat en nog mooier wordt. De MDH-medewerkers kunnen daar élke werkdag terecht vanaf 07.00 uur, voor werktijd (!). “Hierover volgt binnenkort meer informatie. In bedrijfsverband zwemmen is ook uniek voor Rozengaarde. Erg leuk dus”, zegt Marieke.

Ocean drum & meditatie

Het water van het zwembad verruilen voor zeewater. Je waant jezelf als het ware op het strand, in de buurt van de zee, als je deelneemt aan Ocean Drum. “Bijzonder is dat deze activiteit door onze collega Petra wordt verzorgd. In twee sessies per week – onder werktijd – staat ontspanning centraal”, aldus Marieke. Daarnaast zijn er lessen meditatie en ontspanning te volgen.

Bootcamp, boksen enzovoorts

“Tot slot blijven wij gewoon doorgaan met lessen van onze personal trainer”, luidt de aankondiging van Marieke. Aan de hand van trainer Freddy van Halsaf-Vitaal De Veldschuur zijn diverse collega’s al maandenlang aan het sporten na werktijd, tweemaal per week. Van bootcamp en boksen tot gladiator- en six pack-workouts. “Je ziet dat drempels verdwijnen, collega’s elkaar motiveren om mee te doen en zelfs samen push-ups doen onder werktijd. Niemand let op elkaar tijdens de les, je zoekt je eigen grenzen op, ook al zweet je en heb je een rood hoofd. Er heerst er een goed gevoel; het brengt positiviteit in het bedrijf.”

Terug naar overzicht